måndag 27 juni 2011

Parmesanhälar

Så här års när man ska visa fossingarna i sandaler blir man ju påmind om att de förmodlingen har blivit försummade under vintern. Påfallande ofta ser man tjusiga människor som lagt ner både tid och pengar på sin uppenbarelse och sedan klämt ner sina illa skötta fötter i nya läckra sandaletter. Bästa spaningen är i tunnelbanans långa rulltrappor där man ju liksom får framförvarandes hälar i blickfånget :-)

Förutom att det inte är så vackert med spruckna parmesanhälar så kan det ju faktiskt göra ont också om sprickorna blir djupa. Fotbad i all ära, mitt bästa tips är att fila fötterna med en sandpappersfil direkt efter duschen när fötterna fortfarande är lite fuktiga. Inte oftare än en gång i veckan. Smörj in fötterna varje dag med din vanliga bodylotion när du smörjer resten av kroppen. Det finns väldigt mycket specialprodukter, men det är ju som vanligt att det som är krångligt och dyrt blir liksom inte av, bättre med en vana som man gör i förbifarten.

Är fötterna i katastroftillstånd? Satsa några hundralappar på att gå till en fotvårdare. När hon/han har fått stil på det hela (kan krävas mer än en gång) är det lättare att underhålla själv.

Vad tycker ni förresten om målade tånaglar? Jag tycker det ser fräscht ut men har förstått att det av en del kan uppfattas som lite vulgärt... En variant skulle ju kunna vara att göra Fransk Manikyr på tånaglarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Akut-tips: helosan på fötterna före säng-gång o så på med ett par tunna strumpor för att skydda lakanen. Fixar till de flesta hälar.
Ang lack eller inte är jag nog av åsikten olackat är fräschast. Vem vet vad som döljer sig bakom lacket?

//CH

Anonym sa...

Målade tår! just nu kär jag på ett koralligt rött och lite guldglitter på det och det får jag många kopmlimanger för :D

/gullunge