tisdag 26 juni 2012

Barrig stig

En vän till mig la på Facebook upp en massa fina bilder från sin dagliga hundpromenad i skogen. Jag tänkte direkt på citatet nedan. Ja, jag kan det ju inte utantill utan var såklart tvungen att leta upp det i boken.  Man kan höra hennes röst när man läser orden och lätt leva sig in i känslan som beskrivs med det målande språket. Författare? Bok?

"Om du någon gång har varit i en skog i Småland en tidig söndagsmorgon i juni, då minns du genast hur det är. Du hör göken gala och koltrastarna flöjta, du känner hur len den barriga stigen är under dina bara fötter och hur skönt solen värmer i nacken, du går där och tycker om lukten av kåda från granar och tallar och du ser hur vitt smultronen blommar i gläntorna."

5 kommentarer:

Anonym sa...

Borde vara Astrid. Vet inte vilken bok. Bullerbyn kanske? //Söderstina

RockMamma sa...

Astrid har skrivit, men om vem?

Anonym sa...

Nä det är nog inte Bullerbyn. Jag tror vi måste gå längre farm i författarskapet men längre bak i tidsskildringen. Jag tror vid närmare eftertanke att det är Emil Svensson som är ute o traskar. Möjligen i sällskap med Ida.
//CH"SöderStina"

RockMamma sa...

Precis! Svenssons i Katthult ska bjuda på kyrkkaffe och Emil går till Krösa-Maja med bud från sin mor. Lina kan inte servera kaffe för hon har ont i en tand och är helt uppsvullen och kan inte visa sig för folk.

Anonym sa...

Ett underbart sätt har Astrid, när hon kliver ur sagan och vänder sig till läsaren/lyssnaren o beskriver hur det är ieller var i Småland. Linas tand som seogs ut med ett drrr! :-) Ajajaj stackars Lina. Inte lätt att vara fattig piga o hänvisad till smeden...eller Emil
CH