måndag 25 juni 2012

Dåliga kläder....?

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder sägs det ju. Är det sant då? Vad är det som gör att viljan att gå utanför dörren när vår herre sänder rotblötor över oss i princip är obefintlig? De flesta av oss har inget emot att bli blöta i t.ex duschen. Nu är det ju rätt sällan som man finner det möjligt eller ens anständigt att ta en promenad spritt språngade naken medan regnets 35-gradiga vatten behagligt sköljer av ens exponerade lekamen. Det måste alltså vara kylan och inte vätan i sig som är problemet och då är ju kläder av rätt sort lösningen på det.

Har man ambitionen att uppnå "lagstadgade" 10 000 steg per dag så får man inte låta sig hindras av lite regn. Med ett regnställ och ett par gummistövlar kan man lätt promenera halvannan timme utan att bli blöt och börja frysa.

Gummistövlar verkar vara lite på modet, vilket gör att det finns mycket att välja på. Regnställ är det många som förknippar med dagisbarn eller fjällvandrande utomhuselit, men det finns faktiskt för oss vanliga flanörer också. Golfbutiker och Ridsportaffärer är bra ställen att leta på. Gillar man inte det sportiga kanske en färggrann regnkappa kan vara ett alternativ? Om det inte blåser för mycket klarar man sig rätt bra med ett stort paraply och gore-tex-skor .

Inga kommentarer: