måndag 18 juni 2012

Överst på godispallen

Läste häromdagen att vi sätter i oss 17 kilo godis per man och år i Sverige. Vi är världsbäst på att käka godis. Ingen förstaplats att vara stolt över direkt. Man får också betänka att det är ett genomsnitt och jag känner många som aldrig äter godis. Jämfört med andra länder så är godis väldigt exponerat i alla affärer. Självplock i barnhöjd med jätteskopor och gigantiska påsar lockar säkert oemotståndligt för en del och har hjälpt till att placera oss överst på godispallen. Sen verkar det ju som socker föder sockersug och spiralen är igång med läsk, sötade mejeriprodukter och ännu mera godis.
Själv tänker jag mest på hur ohygeniskt det är med omslagslöst godis i lösvikt. I vilket annat sammanhang skulle man tolerera att det man ska äta exponeras och hanteras så bristfälligt? Jag har sett barn som smakar och sen lägger tillbaka!

1 kommentar:

RockMamma sa...

Läste just om en inovation på temat. Tar inte bort sockersuget men kanske snusket?
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/ny-uppfinning-for-losgodis