onsdag 11 juli 2012

Glass-kris

Läste i tidningen häromdagen att det är kris för glass-industrin. Försäljningen pekar nedåt och det har den tydligen gjort ett tag. Jag tänkte att det kanske beror på att folk har börjat läsa på innehållsförteckningarna och undrar om man verkligen kan kalla en kemisk sörja för glass? och nästa fråga man ställer sig blir väl då: vill jag äta det här?
Skummjölk, glukos-fruktossirap, socker, vegetabiliskt fett, vatten, vetemjöl, vasslepulver, jordgubbsjuice framställd av koncentrat (2%), jordgubbspuré (0,7%), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror, sojalecitin), fettreducerat kakaopulver, stabiliseringsmedel (fruktjärnmjöl, guarkärnmjöl, karragenan), skummjölkspulver, modifierad stärkelse, kakaomassa, syra (citronsyra), arom, salt, färgämne (rödbetsrött), kakaosmör.
Grädde, socker, ägg och någon smak, t.ex. jordgubbar är normala ingredienser. Varför säljs det så lite varianter men den innehållsförteckningen?  Tipsa gärna om favoritmärken värda namnet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hemgjord ! Men visst kan man vilja ha en pinne på stan ibland. Kanske de mindre producenterna? Sedan skulle jag gärna vilja veta vad som döljer sig bakom de märkliga namnen. Vissa saker skulle man kanske glatt stoppa i sig om man visste vad det var.
//CH

Anonym sa...

Jo Södermalm har ju förståss: 18 smaker på Timmermansgatan! //Ch