fredag 7 juni 2013

Hårigt

Hår är något som kan upplevas väldigt olika, ibland förstärker det personlighet och skönhet, ibland är det oönskat eller rentav osmakligt. Märkligt nog kan samma hårstrå återfinnas i samtliga kategorier. Så länge det är rent och sitter på huvudet är allt tipptopp, men så fort det lämnar hårsäcken har dess vandring mot avgrunden i behagfull upplevelse börjat. Tappat hår i handfatet, inte kul. Tappat hår i maten, äckligt!

Evolutionen skapade människan med hår lite varstans och det mesta har sitt naturliga syfte. Buskiga ögonbryn skyddar mot att svett rinner ner i ögonen, hår under armarna suger upp svett och håriga ben skyddar mot kyla genom att bilda en luftspalt mot kläderna. Vi människor har dock bestämt att det mesta av hårväxten ska tuktas eller tas bort. Detta gäller av någon anledning främst kvinnor.

Så här till sommarsäsongen är det ju benen som är aktuella för plågsamma avhåringsförsök. Vaxa, raka eller epilera kanske? Vilken metod/verktyg man än använder så är sällan samma användbart i ansiktet. Med pincett får man en tidsödande sysselsättning och det krävs dessutom korp-syn. Detta var en sanning tills jag helt nyligen upptäckte ett lika fantastiskt som enkelt verktyg, kräver varken mycket tid eller ens en spegel.

Inga kommentarer: